Bemutatkozás

Lammel Miklósnak hívnak és Budapesten születtem 1984-ben. Szakmámat tekintve mérnök vagyok, a BME Közlekedésmérnöki karán végeztem 2009-ben. Az egyetemi évek alatt számos kutatásban vettem részt, kutattam például szupravezetők alkalmazási lehetőségeit, elektromágneses lengéscsillapítók vezérlését és sok egyebet.
A Bécsi Műszaki Egyetemen tanultam még építészetet és gépészetet is.
Az egyetemi évek után villamosmérnökként és szoftverfejlesztőként dolgoztam előbb egy osztrák cégnél naperőművek fejlesztésén, majd a Siemens egy leányvállalatánál nagybiztonságú vasúti szoftverek fejlesztésén.

A spirituális útkeresés, érdeklődés, ha nem is teljesen tudatosan, de lassan két évtizede az életem része. Emellett szeretek új dolgokat felfedezni, megtanulni, és szeretek sportolni, fotózni is.

A Transzcendentális Meditációt 2010 óta gyakorlom és 2016-ben döntöttem úgy, hogy szeretnék tanár lenni, mert bár a mérnökség is szép pálya, de úgy éreztem nem tudok eleget tenni a közvetlen, illetve tágabb környezetemért.
Egy ideje egyre jobban éreztem azt, hogy a környezet (vagy nevezhetjük kollektív tudatnak is) stressze alól senki nem tudja kivonni magát, és hogy a boldog élet célkitűzése nem lehet pusztán egyéni törekvés, hanem kollektív törekvés is kell legyen.
Egy egészséges környezet benne egészséges emberekkel nem csupán önzetlen jókívánság, hanem egy nagyon is fontos része az egyéni boldogságnak.
Ezt felismerve döntöttem úgy, hogy nem csak magamnak, magamért szeretnék meditálni, hanem tanárként segíteni szeretnék a környezetemnek is egy stresszmentesebb, boldogabb élet elérésében.

Egy jóképű fiatalember arcképe, aki mérnöki háttérrel most Transzcendentális Meditációt oktat

A Transzcendentális Meditáció magyarországi és nemzetközi szervezetének bemutatása

A Transzcendentális Meditációt Maharishi Mahesh Yogi hozta el nyugatra 1950-es évek végén. Az azóta eltelt időben mintegy 6,5-7 millió ember tanulta meg világszerte ezt a meditációt, köztük számos híres művész, tudós, politikus, katonai vezető is. Ez csak egy jól szervezett nemzetközi szervezet keretében lehetséges.

Én a magyarországi TM szervezet keretein belül oktatok.
Az általam szervezett tanfolyamokra az alábbi linken lehet jelentkezni: Jelentkezés bevezető előadásra

A hivatalos magyarországi Transzcendentális Meditáció honlapok:

A Transzcendentális Meditáció nemzetközi szervezetének honlapja pedig az alábbi linken érhető el (a honlap angol nyelvű):
tm.org

A fenti hivatalos honlapokon rengeteg érdekes és hasznos információ érhető el. Az elmúlt közel 50 év több, mint 600 tudományos kutatása közül is számos megtalálható könnyen érhető nyelvezettel megfogalmazva.