Transzcendentális Meditáció tanfolyam árak

A Transzcendentális Meditáció tanfolyam árai az alábbiakban megtalálhatóak, valamint az elgondolás az árképzés mögött, és hogy mit tartalmaz a tanfolyam díja. Ugyanis ez az összeg magában foglalja a 12 hónapos utánkövetést (amin a részvétel opcionális) és a személyes konzultáció lehetőségét is.

A tanfolyam árai: felnőtt, gyerek, nyugdíjas, stb
A tanfolyam ára tartalmazza a következőket
Az ár mögötti többrétű megfontolás
Karitatív aspektus

A Transzcendentális Meditáció tanfolyam árai

  • Felnőtt dolgozó ár: 140 ezer Forint
  • Gyermekét egyedül nevelő szülő és a kiskorú/általa eltartott gyerekek: 140 ezer Forint
  • Diák (nappali tagozatos, magyarországi diák, 25 év alatt), kisnyugdíjas (130 ezer forintos nyugdíjig), munkanélküli ár, ha az illető más keresettel, vállalkozással nem rendelkezik: 95 ezer Forint
  • Családoknak – két szülő (házastársak) plusz eltartott gyerekek (kiskorúak): 225 ezer Forint
  • 10 év alatti gyereknek a TM Gyerektechnika ára: 60 ezer Forint (a TM Gyerektechnika eltér a felnőttétől)

Ezek az árak 2023. január 1.-től érvényesek. A „Felnőtt dolgozó” áron kívül minden egyéb ár kedvezményesnek számít és jelezni kell, ha igénybe szeretné venni valaki.
Valamint 2022. szeptember 1. után az aktuális KATA törvény értelmében csak magánszemély számára tudok számlát kiállítani.

A tanfolyam ára tartalmazza

Az ár mögötti filozófia

A Transzcendentális Meditáció tanfolyam árait a nemzetközi szervezet az egész világon egységesen, mindig az adott ország gazdasági helyzetéhez igazítva határozza meg. Ez természetesen az adott országban tanító tanárokkal konzultálva történik, és a tanároknak van némi mozgástere.

A Transzcendentális Meditáció ára mögött több megfontolás is van:

  • Az első és legfontosabb, hogy így lehet minőségi, igényes oktatást végezni. Ezért lehet egy nagyon alapos 12 hónapos utánkövetést nyújtani, ingyenes konzultációs lehetőségeket biztosítani, igényes termet bérelni és komfortos környezetet teremteni. Ez teszi lehetővé a kiadványok, online anyagok, kutatások és további tanfolyami anyagok elkészítését.
  • A másik megfontolás a hagyományban rejlik: Régen a mester a meditálni vágyót mindig csak némi kihívás vagy próbatétel után fogadta el tanítványnak. Ez lehetett pár év söprögetés az ashramban, vagy például a Transzcendentális Meditáció alapító atyját Maharishit csak az egyetemi tanulmányai után – 4 év után – fogadta a mestere a tanítványnak. De a Kriya Jóga alapítójának Joganandának a története is nagyon hasonló. Beláthatjuk, hogy ez a módszer nem alkalmazható nagyobb léptékben. A mai világban a pénz az időnket és a befektetett energiának jelenti, tehát amikor pénzt adunk akkor a munkánkat és időnket adjuk. Tehát a pénz testesíti meg azt, ami régen a kihívás volt.
    Ugyanakkor aki az általam tartott ismertető előadásokon részt vesz az tudhatja, hogy nyitott vagyok arra, hogy a régi példa alapján kihívás ellenében akár ingyen is megtanítsak valakit erre a technikára.
  • További fontos szempont, hogy a Transzcendentális Meditációt oktató tanárok meg tudjanak élni ebből a tevékenységből. Tehát hogy a teljes figyelmüket és energiájukat ennek a tevékenységnek tudják szentelni. Ez egyébként a legtöbb szakmában kívánatos lenne.

Tehát alapvetően a fenti megfontolások adják a Transzcendentális Meditáció árára a magyarázatot.

Karitatív aspektus

A Transzcendentális Meditáció árának vagy egy kis része ami karitatív jelleggel olyan gyerekek oktatására megy, akik rendkívül nehéz és embertelen környezetben nevelkedtek. Ilyen kezdeményezés volt a Transzcendentális Meditációnak a bevezetése például a Gabriel Mejia katolikus pap által vezetett kolumbiai gyerekotthonokban.
Erről szól az alábbi dokumentumfilm-részlet: Youtube: Az eldobhatók megmentése