Transzcendentális Meditáció tanfolyam árak

A Transzcendentális Meditáció tanfolyam árai az alábbiakban megtalálhatóak, valamint az elgondolás az árképzés mögött, és hogy mit tartalmaz a tanfolyam díja. Ugyanis ez az összeg magában foglalja a 3 hónapos utánkövetést (amin a részvétel opcionális) és a személyes konzultáció lehetőségét is.

A tanfolyam árai: felnőtt, gyerek, nyugdíjas, stb
A tanfolyam ára tartalmazza a következőket
Az ár mögötti többrétű megfontolás
Karitatív aspektus

A Transzcendentális Meditáció tanfolyam árai

  • Felnőtt dolgozó ár: 155 ezer Forint
  • Gyermekét egyedül nevelő szülő és 14 évesnél fiatalabb, általa eltartott gyerekek: 155 ezer Forint
  • Diák (nappali tagozatos, magyarországi diák, 21 év alatt), kisnyugdíjas (130 ezer forintos nyugdíjig), munkanélküli ár, ha az illető más keresettel, vállalkozással nem rendelkezik: 105 ezer Forint
  • Családoknak – két szülő (házastársak) plusz eltartott gyerekek (14 éves kor alatt): 270 ezer Forint
  • 10 év alatti gyereknek a TM Gyerektechnika ára: 70 ezer Forint (a TM Gyerektechnika eltér a felnőttétől)

Ezek az árak 2024. május 1.-től érvényesek. A „Felnőtt dolgozó” áron kívül minden egyéb ár kedvezményesnek számít és jelezni kell, ha igénybe szeretné venni valaki.

A tanfolyam ára tartalmazza

Az ár mögötti filozófia

A Transzcendentális Meditáció tanfolyam árait a nemzetközi szervezet az egész világon egységesen, mindig az adott ország gazdasági helyzetéhez igazítva határozza meg. Ez természetesen az adott országban tanító tanárokkal konzultálva történik, és a tanároknak van némi mozgástere.

A Transzcendentális Meditáció ára mögött több megfontolás is van:

  • Az első és legfontosabb, hogy így lehet minőségi, igényes oktatást végezni. Ezért lehet egy nagyon alapos 3 hónapos utánkövetést nyújtani, ingyenes konzultációs lehetőségeket biztosítani, igényes termet bérelni és komfortos környezetet teremteni. Ez teszi lehetővé a kiadványok, online anyagok, kutatások és további tanfolyami anyagok elkészítését.
  • A másik megfontolás a hagyományban rejlik: Régen a mester a meditálni vágyót mindig csak némi kihívás vagy próbatétel után fogadta el tanítványnak. Ez lehetett pár év söprögetés az ashramban, vagy például a Transzcendentális Meditáció alapító atyját Maharishit csak az egyetemi tanulmányai után – 4 év után – fogadta a mestere a tanítványnak. De a Kriya Jóga alapítójának Joganandának a története is nagyon hasonló. Beláthatjuk, hogy ez a módszer nem alkalmazható nagyobb léptékben. A mai világban a pénz az időnket és a befektetett energiának jelenti, tehát amikor pénzt adunk akkor a munkánkat és időnket adjuk. Tehát a pénz testesíti meg azt, ami régen a kihívás volt.
    Ugyanakkor aki az általam tartott ismertető előadásokon részt vesz az tudhatja, hogy nyitott vagyok arra, hogy a régi példa alapján kihívás ellenében akár ingyen is megtanítsak valakit erre a technikára.
  • További fontos szempont, hogy a Transzcendentális Meditációt oktató tanárok meg tudjanak élni ebből a tevékenységből. Tehát hogy a teljes figyelmüket és energiájukat ennek a tevékenységnek tudják szentelni. Ez egyébként a legtöbb szakmában kívánatos lenne.

Tehát alapvetően a fenti megfontolások adják a Transzcendentális Meditáció árára a magyarázatot.

Karitatív aspektus

A Transzcendentális Meditáció árának vagy egy kis része ami karitatív jelleggel olyan gyerekek oktatására megy, akik rendkívül nehéz és embertelen környezetben nevelkedtek. Ilyen kezdeményezés volt a Transzcendentális Meditációnak a bevezetése például a Gabriel Mejia katolikus pap által vezetett kolumbiai gyerekotthonokban.
Erről szól az alábbi dokumentumfilm-részlet: Youtube: Az eldobhatók megmentése